tiistai 14. elokuuta 2012

Kehäkukkakeksit

Kehäkukkia puutarhassa riittää, joten aineksia kekseihin on




150 g huoneenlämpöistä voita t margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori raastettuna
1 muna
4 kehäkukan terälehdet

päälle raesokeria

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset yhteen tasaiseksi taikinaksi.
2. Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä molemmista taikinapalloista n 3-4 cm paksuinen rulla. Nosta rullat leivinpaperille ja taputtele rullat käsin tasaiseksi.
3. Ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla n 10 min. Ota keksitangot uunista ja leikkaa paloiksi ennen kuin ne ehtivät jäähtyä.

Sitruuna tekee näihin kekseihin tosi hyvän raikkaan maun ja todellakin kukan terälehdet kivoja väripilkkuja. Resepti on Leivotaan-lehdistä heinä-syyskuu-12.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!