tiistai 21. elokuuta 2012

Kesäkurpitsasta

Kesäkurpitsoja tulee nyt kuin sieniä sateella. Eli niitä syödään nyt vähän joka muodossa ja joka ruuassa.
Leivän päällä sellaisenaan siivuina ja pipurisuolasekoitetta päälle, sipulin kanssa öljyssä paistettuna lisukkeena/leivälle juuston kanssa, leivitettynä pihviksi, keittona sulatejuuston kera, kastikkeen joukossa, cuscusin kanssa, hillona lettujen kanssa, erilaisia kakkuja...





 Kesäkurpitsapiirakka


200g kurpitsaa
150g leivontamargariinia
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl kanelia
1tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa

Kuorrute:
250 g rahkaa
250 g maustamat. tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1-2 rkl sitruunamehua
2tl sitruunan raastettua kuorta(1 sitruuna)

1. Raasta kurpitsa hienoksi. Sulata rasva.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.       
3. Sekoita kuivat aineet joukkoon ja         
sulatettu rasva kurpitsan kanssa vuorotel-
len. Vältä turhaa sekoitusta.                    
4. Kaada voideltuun piirakkavuokaan ja    
200 asteiseen uuniin n 20-30 minuutiksi.

Sekoita kaikkia kuorrutteen aineet keskenään ja kaada jäähtyneen piirakan päälle.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!