tiistai 7. elokuuta 2012

Raparperimehu



Tein vielä raparperimehua tässä männä viikolla, nyt mehutin tänään ensimmäisen mustaviinimarja maijallisen.

Simppeli ohje:

 n. 1,2kg raparperinpaloja

4dl vettä

3dl sokeria

1dl fariinisokeria

tuoretta minttua (laitoin n ½dl)

Keitä raparperit vedessä mintun kanssa ihan muusiksi ja valuta hyvin eri kattilaan sideharson läpi neste, purista kaiken minkä saat. Sen jälkeen lisää sokerit ja kiehauta ja pullota. Mehun suhde 1:3 tai 1:2 oman mielen mukaan. Hyvää ja raikasta.
Jäljelle jäänneestä raparperista voi vielä tehdä kiisselin.


Vihdoin löysin kunnon minttua, maistuu kunnolla ja tuoksuukin voimakkaalle. Tätä haluan kasvimaahani Oli erittäin hyvää mutakakkuun lisättynä, eli minttumutakakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!