perjantai 4. tammikuuta 2013

Arkiruokaa


Voi,että miten tuhraantui aikaa näissä kuvajutuissa, meinas mennä pinna, kun kaikki ei pelitä nopsaan. Onneksi heräsin jo ajoissa.
No, todellakin taas pitäisi palata arkeen. Kävin mm. eilen hakemassa tarvikkeita tilauspussukoitani varten. Kristallimuovia ei lähikaupungista löytynyt, pitäiskö tilata suoraan Tampereelta(vaivaiset 10m :0), jotain korvaavaa löysin, pakko toistaiseksi tyytyä siihen.
Arkiruokaa myöskin nyt tehdään eli edullista ja riittävää. Keitot useimmiten ovat niitä ja niistä pidämmekin.
 
Yhteishyvän Ruoka-lehdissä oli
 
Nakkiminestrokeitto:
 
 
500g porkkanoita
1 purjo
2 rkl öljyä
1 kasvisliemikuutio
500g tomaattimurskaa
7 dl vettä
1tl suolaa
1tl sokeria
ripaus rouhittua mustapippuria
1tl kuivattua timjamia
2dl pientä pastaa
400g nakkeja
tarjoiluun ranskankermaa


 
 
Kuori ja viipaloi porkkanat, suikaloi halkaistu ja huuhdottu purjo, kuullota molemmat öljyn kanssa kattilassa.
 

 
 
Lisää kaikki muut paitsi pasta ja nakit. Hauduta n. 10 min. Lisää pasta ja paloitellut nakit, keitä 10 min tai kunnes pasta kypsää. lisää nestettä, jos keitto tuntuu liian sakealta.
 

 
 
Halutessasi tarjoa ranskankermaa keiton kanssa.
Tein itse kaksinkertaisen annoksen, että on ruokaa vielä seuraavaksikin päiväksi. Tuoretta purjoa ei kaupassa ollut, joten käytin pakastetta.

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen keitto,ihan vesi herahti suuhun...tuota ei ollakkaan aikoihin tehty voisi olla hyvää vaihtelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että näyttikin herkulliselta!
      Tein tässä päätöksen itseni kanssa, että teen viikon ruokalistan ja käyn kaupassa kerran viikossa, korkeintaan kaksi. Jottei tulisi niin paljon ostettua heräteostoksia, kun menet vain ostamaan tyyliin maitoa joka toinen päivä, tulee taatusti mukaan muuta kuin ne maitopurkit...Katsotaan miten kauan tämä pitää...

      Poista
    2. Suosittelen kerran viikossa kaupassa käymistä! :) Me ollaan nyt kolme vuotta tehty niin ja voin sanoa "lohdutukseksi" että pari vuotta menee että todella oppii ostamaan kaiken ja saa pidetyksi itsensä pois kaupasta! Mutta rahaa säästyy ja myös sitä aikaa...ja mikä vielä plussana päälle, todella miettii erilaiset ruoat viikoksi valmiiksi! Terkuin Anne :) ps.Edille rapsutukset!

      Poista
    3. Rapsutuksista kiitettiin:)
      Viikko on mennyt hyvin, hyvällisen hingunkin sain kaupan ohi ajaessani vältettyä, ainakin tällä kertaa.. Mutta joo, järkevää tämä on, bensaakin kuluu vähemmän ja todellakin ei mene aikaakaan siellä kaupassa hyppäämiseen jokin pienen asian takia, kun ei ole suunnitellusti ruokatarpeitaan ostanut.

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!