torstai 24. tammikuuta 2013

Fiinimpää karjalanpaistia


Tein viime viikonloppuna erittäin hyvää lihapataa, niinkin yksinkertaisesta lihasta kuin karjalanpaistista. Oli kyllä viinin takia ihan ravintolaruuan makuista. Harvemmin tulee enää käytettyä ruokaan punaviiniä, joskus oli aikaa tehdä esim. sorsaa(itse metsästettyjä) viinikastikkeessa.
Joulusta oli jäänyt punaviinipullo käyttämättä, ja ajattelin reseptin löytäessäni käyttää sen pois odottelemasta, mitä lie aikoja. Eli kauheesti ei tule viinejä ym maisteltua, kun ei oikein hyvän makuista edes ole löytynyt. Glorian ruoka&viini-lehdistä usein viini vaihtoehtoja luen, mutta siihen se sitten jääkin. Chymoksen Mustaherukkaviini(väkevä ja kotimainen)oli kyllä glögin kanssa mielestäni hyvää. 
Tämä viini osoittautui minun makuuni, oisko vähän mehumainen, mutta minun suussani se ei maistunut kitkerälle ja etikkamaiselle. Kovin on viiniasiantuntiamaista...



Espanjalainen liha-makkarapata

700g karjalanpaistilihaa
2 rkl öljyä
n. 200g grillibalkanmakkaraa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
2tl timjamia
1 iso punainen paprika
2rkl tomaattisosetta
2rkl chilikastiketta
400g tomaattimurskaa
2dl punaviiniä

Ruskista lihapalat öljyssä pannulla. Viipaloi makkarat, kuori ja hiennonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää makkarat ja sipulit pannulle ja kääntele aineksia kunnes ne saavat väriä. Mausta lihaseos suolalla, pippurilla , paprikajauheella ja timjamilla. Nosta lihat pataan. Halkaise paprika ja poista siemenet ja kanta. Paloittele paprika ja lisää pataan tomaattisoseen, chilin ja tomaattimurskan kanssa. Kaada punaviini päälle. Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa n 1,5 tuntia.
Perunat ja vihersalaatti sopivat hyvin yhteen.
Ohje Yhteishyvän ruoka-lehdistä


 
 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!