torstai 10. tammikuuta 2013

Höyryävää keittoa


Jos aikoo ns. säästää ruuassa, ovat keitot hyviä, riittoisia ja edullisia.
Tein Hellapoliisin kirjasta Kanaruoat

Broilerikeitto

1½-2 l vettä
2 kana- tai kasvisliemikuutiota
1 laakerinlehti tai kaffirmlimen lehti
10 mustapippuria
3 keskikokoista porkkanaa
1 juuripersilja
4 isoa perunaa
200g lanttua
200g palsternakkaa
1 pieni purjosipuli
1-2 tl paprikajauhetta
2rkl ruokaöljyä
1tl currya jauheena
400g broilerin fileetä reiluina suupaloina
(suolaa)
1 ruukku persiljaa tai korianteria

Mittaa kattilaan vesi, liemikuutiot, laakerinlehti ja pippurit, kiehauta.
Kuori ja kuutioi porkkanat, juuripersilja, perunat, lanttu ja palsternakka.
Halkaise purjo pituussuunnassa, huuhtele lehtien välit huolellisesti ja viipaloi.
Laita ensin muut ainekset perunoita lukuunottamatta ja lisää ne 5 minuutin päästä. Lisää liemeen paprikajauhe.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää curry, kääntele hetki. Lisää broilerin fileepalat ja paista kauttaaltaan.
Lisää palat kattilaan ja anna keiton kiehua, kunnes kasvikset tuntuvat sopivan kypsiltä.
Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla.
Silppua sekaan runsaasti persiljaa tai korianteria.


 

Itse tietenkin taas vähän muuntelin reseptiä, eli tein n puolitoista kertaisena, purjo oli pakasteesta, juuripersiljaa ja palsternakkaa en laittanut, muita kasviksia vähän enemmän ja vähän wokkisekoitusta. Hyvää oli jokatapauksessa vaalean leivän kanssa. Maistui vielä seuraavanakin päivänä.

2 kommenttia:

  1. Juuripersiljaa on vähän hankalaa saada, mutta ostan sitä aina, kun näen sitä kaupassa. Se antaa keittoihin ja pataruokiin todella hyvän maun. Anopilta olen tämän oppinut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole taitanut ennen juuripersiljaan edes törmätä. Mutta kaikki uudet kokeilut kiinnostavat, kunhan niitä vain kaupasta löytyy, tuppukylässä kovin ihmeellisiä ei ole.

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!