keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Marttojen malliin omena-rusinachutney


Eipä ole tainnut tullut sanotuksi, että olen Marttakin, ollut jo yli 10v aktiivisesti mukana. Martta-lehdestä tosiaan löytyi omenille lisäkäyttöä.
Vähän itkuista puuhaa, kun puolikiloa sipulia paloittelee. Minulla on omasta takaa vielä väkevempää laatua sipulia. Piilolasit olisivat olleet siinä puuhassa oivat, ei olisi itkuttanut yhtään.


 



1kg omenia
½kg keltasipulia
4 valkosipulinkynttä
½kg tomaattia
2½ dl valkoviinietikkaa
2 1/4dl fariinisokeria
1tl cayennenpippuria
1rkl jauhettua inkivääriä
1½ dl rusinoita

Kuori omenat ja poista siemenkodat, paloittele. Kuori ja pilko sipulit. Hienonna valkosipulit. Tee tomaatteihin ristikkäisviilto ja kasta kiehuvaan veteen. Vedä kuori pois ja lohko tomaatit.
Kiehauta valkoviinietikka, sokeri ja mausteet. Lisää muut ainekset. Anna kiehua hiljakseen 30min. Ota kansi pois ja anna kiehua vielä 10min. Laita sose kuumiin purkkeihin.
Makea chutney sopii erinomaisesti linturuokien kanssa.

Tänään onkin syksyinen päivä, sataa ja tuulee:( Voi ottaa kutimet käteen, ainakin hetkeksi, kunnes elikot kutsuu...vapaapäivälle riittää ylinkyllin puuhaa.

2 kommenttia:

  1. Mielelläni olisin klikkautunut lukijaksi vaan en löytänyt ko. kohtaa....
    Siten on helpompi seurata postauksia :-)
    Käyhän kommentoimassa, jos teet muutoksen, tulen sitten viivana tai blogina takaisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sentään! Olen niin huono näissä asetus jutuissa että.. Lukijoita on ja eräs tuttu ainakin juuri pari päivää sitten kertoi näkevänsä postaukset heti itsellään. En osaa sinua neuvoa, enkä itse asialle tehdä mitään. En ole ainakaan mitään muuttanut tässä välillä. Bloggerissani välillä kommentoissa näkyy suoraan nimeni ja toisinaan taas ei, enkä sillekään asialle ole itse tehnyt mitään. Pelkkää kysymysmerkkiä olen. Joku viisaampi varmaan osaa auttaa!! Niin kun nytkään ei kuva näy, eilen illalla näkyi...

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!