tiistai 29. lokakuuta 2013

Maapähkinävoista ruokaa


Tein tätä pataa jo jokunen päivä sitten. Kiva kokeilla uusia makuyhdistelmiä. Pataruuat ovat hyviä ja ruokavia. Meidän miesväelle ei pelkät salaatit riitä, kuin kylkijäisi. Tyttärelle ja itselleni salaatitkin toisinaan ihan riittäisivät. Siihen en kuitenkaan ala, että tehdään yhdelle toista ja toiselle yhtä. Aika ei moiseen riitä, eikä siinä ole muutenkaan mitään järkeä.
No tässä broiskusta kuitenkin jotain hyvää riisin tai perunan kanssa.

 
Tällaista kaupasta löyti tähän reseptiin. Purkin kyljessä oli mukavasti possun fileelle sopiva kastikkeen ohje, jos tykkää maapähkinöistä
 
 

Kuvassa ei ruoka kovin herkulliselle näytä, mutta hyvää oli kuitenkin.

Maapähkinä-kookosbroileria

600g broilerin rintafileitä
1 sipuli
500g bataattia
1rkl öljyä
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
3 valkosipulinkynttä
1 tl kurkumaa
1 tl korianterinsiemeniä
1 chilipalko hienonnettuna tai chilijauhetta
½ tl mustapippuria
1½ dl maapähkinätahnaa
2 tlk (400ml) kookoskermaa

1. Leikkaa lihat suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi bataatti.
2. Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa ja ruskista broilerit. Lisää sipuli ja kuullota. Lisää myös raastettu inkivääri, hienonnettu valkosipuli ja muut mausteet. Sekoittele hetki.
3. Lisää pataan bataattikuutiot, maapähkinätahna ja kookoskerma. Sekoita ja nosta pata 200-asteisen uunin keskitasolle kypsymään noin 45 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!