perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kylmä keitto


Tein pääsiäisenä alkuruuaksi kylmän kurkku-minttukeiton. Oli raikasta ja kevyttä. Käyttämäni minttu oli mietoa, joten sen maku jäi kurkun ja avokadon alle, ensikerralla voinkin jo käyttää omaa minttuani, joka maistuu.





2 kurkkua
1 avokado
10-12 isoa mintunlehteä
2 rkl jalopenoviipaleita
4dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2tl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Päälle:
turkkilaista jogurttia ja mintun lehtiä koristeeksi

1. Puuhtele kurkut ja poista kannat. Paloittele kurkut tehosekoittimeen.
2. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmälihat tehosekoittimeen. Lisää joukkoon mintut ja jalopeno.
3. Kiehauta 1dl vettä ja liuota siihen kasvisliemikuutio.
4. Lisää kaikki nesteet tehosekoittimeen ja mausteet.
5. Soseuta tasaiseksi ja notkeuta vedellä tarvittaessa.
6. Aseta tarjolle (annos riittää neljälle)

Ulkona näyttää taas niin aurinkoiselle, pihapuuhat kutsuu. Pian saa syödäkseen mm. lipstikkaa, raparperia ja viinisuolaheinää! Kaikki kasvaa vauhdilla! Kunhan nyt ei tulisi takapakkia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!