torstai 12. kesäkuuta 2014

Kosteaa

Vettä satelee ja muutenkin varsin kosteaa. Rapareripiirakan teko onnistuu eli sisäpuuhia. Aloitin myös virkkaamaan Paula-mattoa.
Huomen aamulla lähden puutarhayhdistyksen järjestämälle kahden päivän Pietarsaaren kesäreissulle. Kohteina on puutarhoja ja taimitarhoja. Niistä sitten reissun jälkeen. Huomiselle on luvattu sadetta ja lauantaille aurinkoa.
Mutta nyt raparperiin.






Raparperi-kerroskakku

200g voita/margariinia
2dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
½tl kardemummaa
Täyte:
8-10dl raparperipaloja
1dl siirappia
2rkl perunajauhoja
½tl kanelia
(pinnalle mantelilastuja)

Tee täyte. Kiehauta kaikki aineet koko ajan sekoittaen, palaa helposti kattilan pohjaan kiinni. Jäähdytä.
Vatkaa sokeri ja rasva sekaisin, lisää munat yksitellen, kunnolla vatkaten. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Laita irtopohjavuokaan puolet taikinasta(minulla iso vuoka n 24-26cm)ja ripottele sen päälle raparperipalaseos, ja loput taikinasta päälle.( viimeiseksi mantelilastut) Laita vuoka 175 asteiseen uuniin n 50min.




Nautin piirakan raparperimehun kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!