keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Karviaischutney


Nyt on alkanut säilöntä touhut. On mustikkaa, saskatoonia, persiljaa, tilliä, lipstikkaa, raparperista mm hilloa ja curdia pakkasessa. Nyt on tehty etikkahillokkeja. Herukatkin alkavat pian odottaa poimintaa. Tätä puuhaa riittääkin jonkin aikaa. Ensimmäiset kesäkurpitsatkin on syöty, eli niistäkin taas tehdään monenlaista. Tässä yksi ohje:

Karviaschutney


1 l punaisia karviaisia
1-2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
2 tähtianista
1 kanelitanko
ripaus suolaa
1 rkl punaista balsamiviinietikkaa
2 dl ruokosokeria
2 dl hillo- ja marmeladisokeria
1 tl mustapippurirouhetta

Perkaa marjat,silppua sipulit ja valkosipulin kynnet.
Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä n 20 min. Poista kokonaiset mausteet ja soseuta seos. Purkita puhtaisiin kuumiin purkkeihin. Sopii mm liharuokien kanssa.



 Edellisessä postauksessa mainitsemani sihti



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!