keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Makeaa punajuurta ja porkkanaa

Punajuurikakusta jäi punajuurta ja omasta maasta on porkkanoita sekä viimeiset karhunvatukat puskasta. Mitäs hyvää näistä? Todella hyvää ja makeaa punajuurihalvaa vaniljarahkan kanssa.



450g punajuuria ja porkkanoita
1½ rkl voita
3dl kuohukermaa
3/4tl kardemummaa
6-7rkl ruokokidesokeria
lisäksi
vaniljarahkaa
sokeripistaaseja
karhunvatukoita

Kuori juurekset ja ota niistä juustohöylällä lastuja. Paista juureksia voissa pinnoitetulla pannulla n 10 min, välillä sekoittaen.
Lisää kerma ja kardemumma. Anna kiehua hiljalleen 5min. Lisää sokeri ja keitä 10min, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja kerma saostunut paksuhkoksi.
Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä vaniljarahkan, pistaasien ja vatukoiden kanssa.
Annoksesta riittää monelle, koska on makeaa, ei tarvitse olla paljoa henkeä kohden, sekä rahka on vielä lisänä, joka tasoittaa makeutta. Tämä maistui kaikkien suussa herkulliselle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!