keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Porsaankyljyksiä


Tulipa tehtyä todella pitkästä aikaa kyljyksiä. Miten ne ovatkin vallan jääneet.. Kotivinkin 20/14 oli sinappinen ohje. Eli siitä innostus tehdä kokonainen ruoka-annos kerralla. Salaatiksi kaalia majoneesilla ja mustapippurilla.


Tarvitset:
porsaan kyljyksiä(3kpl maustamattomia)
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria

maustetahnaan:
½dl sinappia
2rkl omenahilloa(itse tehtyä)
1rkl soijakastiketta
1tl kuivattua timjamia

sekä
1-2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
3 porkkanaa (4kpl)
250g lanttua(1 suht iso)
2-3 naurista(en käyttänyt)
1 palsternakka(2kpl)
(muutama iso peruna)
4dl lihalientä

Ota kyljykset huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruuan valmistusta. Kuivaa pinta ja paista kyljykset voissa, paistokasarissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta lautaselle odottamaan.
Sekoita maustetahnan aineet ja sivele kyljysten pintaan.
Kuori sipulit ja juurekset. Leikkaa ne reilun kokoisiksi viipaleiksi. Lado ne kyljysten kanssa paistokasariin. Kaada joukkoon lihaliemi. Hauduta kypsäksi, n 30 min.
(sulkeissa oma muunnokseni, juureksia riitti vielä seuraavaksi päiväksikin)
Tänään vaihdoin autoon talvirenkaat, oli täällä muutamassa blogissa sen verran lumiset maisemat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!