perjantai 19. helmikuuta 2016

Lämmin salaatti



Bataatti on aika monikäyttöinen juures. Parasta olisi, jos tätäkin saisi kotimaisena. Jossain puutarhalehdessä oli kyllä jonkun pariskunnan kasvatus onnistumisista juttu. Mutta vaikutti suht haasteelliselta..


Tein bataatista lämpimän salaatin papujen kanssa. Oli hyvää, makeahkoa ja ruokaisaa. Aijon tehdä toistekin.




Neljälle
500g bataattia
2 punasipulia
2rkl öljyä
1rkl hunajaa
2rkl sitruunamehua
½tl suolaa
½ mustapippuria
1 prk kidneypapuja
kirsikkatomaattia
persiljasilppua
(käytin itse sitruunaista oliiviöljyä)

Lisäksi raejuustoa

Kuori ja kuutioi bataatti. Kuori ja lohko sipulit. Laita kasvikset vuokaan tai uunipelille. Sekoita öljy, suola, hunaja ja pipuri ja kaada kasvisten joukkoon. Paahda ainekset 200-asteisessa uunissa n 20min.
Huuhdo pavut ja siirrä hetkeksi uuniin kuumenemaan. Lisää halkaistut tomaatit ja persiljan silppu. Tarjoa raejuuston kanssa.


Viime viikonloppuna ulkoiltiin, käristeltiin makkaraa laavulla. Eilen illalla satoi taas vettä.


Kuvassa näkyy hyvin, miten vasen verikorva ei enää nouse pystyyn kuten oikea.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!