perjantai 23. kesäkuuta 2017

Hyvää juhannusta!




Mansikka-pavlova maistuu makealle.

Marenkipohja:
6 valkuaista 
3dl sokeria
2tl maissitärkkelystä
1½ tl sirtuunamehua

1. Sekoita maissitärkkelys desilitraan sokeria. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vatkatessasi joukkoon vähitellen kaksi desilitraa sokeria. Lisää edelleen koko ajan vatkaten sokeri, johon maissijauhot on sekoitettu. Lisää lopuksi sitruunamehu.

2. Lusikoi taikina pyöreäksi kakkupohjaksi leivinpaperilla peitetylle pellille siten, että reunat jäävät korkeiksi. Voit lusikoida vaahdon myös voideltuun ja maissijauhoilla leivitettyyn vuokaan.

3. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 1⁄2 tuntia. Marengin kuuluu jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna pohjan jäähtyä.
4. Täytä kakku tarjolle asetettaessa kermavaahdolla ja mansikoilla.
Marenkia annos on iso.


 

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen! Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, taas mennään pimeyttä kohti ja positiivisesti ajatellen uutta juhannusta!

      Poista

Kiitos kommenteista! Ilahdun niistä todella!